KÜTAHYA / MERKEZ - Prof. Dr. Nurettin Uzunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kas

Öğrencilerimizin kendine ait değerleri benimseyip hayatına yön vermesini destekleyen konuları işleyen sinema etkinliği yapıldı .bu sayede öğrencilerimiz hem eğlenip hem de sosyal etkileşimde bulundular .

Kas

İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ve Meslek dersleri ile din, ahlak ve değerler alanında öğrencilerimizin gerkesinimlerini desteklemek birincil görevler arasındadır..Bu doğrultuda öğrencilerimiz yeterliliklerini arttırarak,dini ve manevi insani gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Kezban KAHRAMAN ile Meslek Dersleri öğretmenleri Ahmet KAYA ve Sülaymen Hayrullah ÖZCAN ile namazların kılınışı ve namazlara hangi açıdan bakmalıyız konulu sohbetlerini öğrencilerimiz ile gerçekleştirdik.Ayrıca hem okulumuz mescidinde hemde Kütahya Mekke Camiinde öğrencilerimizle vakit namazlarında buluştuk.

Kas

Öğrencilerimizin namaz konusuna yönelik bakış açısını zenginleştirecek;onların bireysel,sosyal ve toplumsal yönlerini fark etmesini ve manevi hazzı tecrübe etmesi amacıyla okulumuzda 5/A sınıfı öğrencilerine yönelik sünnet ve farz namazların öğrenimi isteğe bağlı olarak gerçekleşmektedir .Bu doğrultuda "VAKTİ KUSANMAK"  adlı çalışmamızla ortaya  koyacağımız etkinlikler çocuklarımızın okul dışında da kendilerinin ,inançlarının,kültürlerinin farkındalığıni farkettirmek olacaktır Öğrencilerimizin okul dışı manevi gelişimlerini desteklemek amacıyla yıl içinde camilerimizi ziyaret edip, öncü şahsiyetlerimizi ve medeniyetimize katkı sunmuş zaatlari ziyaret etmek ilk hedeflerimiz arasında olacaktır..

Kas

5/A sınıfı öğrencileriyle "her yer eğitime aracılık eder" diyerek okul bahçemizde ortak değerlerimizi ,ülkemizin kendine has motifleriyle süsleyip onlara kültürümüzü yansıtacak ,hayal güçlerini artıracak ANADOLU MASALLAR ini anlatma etkinliği yaptık.

Ekm

İlimiz Eski Vaizlerinden Alaaddin ÖZKANAT tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik İmam Hatip okullarının kuruluş yıl dönümü  ile ilgili  seminer verildi.

Ekm

7 Ekim 2022 Cuma günü okulumuzda Mevlid - i Nebi haftasını kutladık.Programda emeği geçen idareci , öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.Rabbim kabul etsin.Hakkıyla peygamberimize ümmet olabilmeyi nasip  etsin.

Eyl

Okulumuz Felsefe Öğretmeni , Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü Rehber Öğretmeni İbrahim BAKIR tarafından öğrencilerimize "Demikrasi ve İnsan Hakları"ile ilgili bilgilendirme semineri yapıldı

Tem

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü projesini de gözönünde bulundurarak, Okulumuzda Okuma kültürü oluşturmak, başarı düzeyini artırmak ve öğrencilerimiz arasında birlik ve kurum kültürünü geliştirmek amacıyla öğretim yılı boyunca gruplar oluşturarak değişimli kitap okuma ve okuduklarının değerlendirme çalışmaları yaptık. Çalışmalarımız devam edecek.

May

Öğrencilerimizin Millî ve Manevi Duygularını geliştirmek, Değerlerine daha bağlı olmalarına katkı sağlamak amacıyla Din Kültürü Öğretmenimiz Kezban Kahraman' ın rehberliğinde 7/A Sınııfı öğrencileri arasında,  "Üç Şiir Üç Şair " adıyla şiir ezberleme ve okuma  yarışması düzenlendik. Öğrencilerimiz : Necip Fazıl Kısakürek- Sakarya Türküsü ,Ahmet Haşim- Merdiven ve Arif Nihat Asya' nın- Bayrak şiirlerini ezberlediler ve coşkuyla okudular. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz...

May

Ortaokul Kısmı ve Lise Son sınıf öğrencilerine gelecek yıl tercih yapılabilecekleri liselerin ve Üniversite lerin  tanıtımını yaptık.

Çalışma planı hazırlayarak  kabiliyetlerine göre öğrencileri tespit etmeye çalıştık.

Kabiliyet ve istekleri doğrultusunda ilerlemek  isteyen öğrencilere ilgili dersleri seçmeleri yönünde rehberlik yapmaya devam ediyoruz.

Bu sebeple Liselere geziler düzenliyoruz. Tanıtım çalışmaları yapıyoruz.

May

Rehber Öğretmenimiz Resul GÖKMEN tarafından öğrencilerimizi Liseler ve Üniversitelere hazırlamak ve daha iyi Okullara gidebilmeleri için motivasyon çalışmaları yaptık.Bu sebeple videolar ve fotoğraflarla okulları tanıttık. Başarıyı arttırmak için çalışmalırımız daha değişik  çalışmalarımızla devam edecek.Her landan seçtiğimiz öğrencilerimizle Akademik Takip Komisyonu oluşturduk . Komisyonda gönüllü olarak görev alan Edebiyat,Matematik,Tarih,coğrafya,Meslek Dersleri ve Rehber Öğretmenimize teşekkür ediyoruz ve başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.