KÜTAHYA / MERKEZ - Prof. Dr. Nurettin Uzunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Okulumuzun Kütüphane, Mescid ve Laboratuarına; Ülkemize ve milletimize ilim ve manevi alanda rol model olan değerlerimizin isimlerini vererek tanınmalarını ve örneklik arzetmelerini sağlamak istedik. Bu sayede öğrencilerimizin ileriye yönelik çalışmalarda başarı  sağlamaya çalışıyoruz. Bu sebeple Okulumuzun adını taşıdığı Merhum Prof.Dr.Nurettin Uzunoğlu ile ilgili bilgi vermeyi uygun gördük öğrencilerimize tanıttık.

1939 yılında Kütahya'da doğan ve Odtü' den  mezun olduktan sonra akademik kariyerini Abd' nin Nebraska,  Missiuri ve Kansas üniversitelerinde sürdüren Uzunoğlu, 27 yaşında akademik kariyerinin zirvesine çıkan Nurettin Uzunoğlu,  "Türkiye'nin en genç ikinci profesörü" unvanına sahip oldu.

Odtü ve tübitak'ın yanı sıra abd'deki bir çok üniversitede 1959 yılından itibaren akademisyen olarak görev yapan Prof. uzunoğlu, 46 yıllık meslek yaşamı boyunca çoğu ingilizce olmak üzere 34 kitap kaleme aldı. Kur'an-ı kerim meali, peygamberler tarihi ve islam hukuku gibi bir çok temel kaynak kitabını ingilizce' ye çeviren Prof. Uzunoğlu, abd' deki çeşitli hapishanelerde mahkumlara islamiyet üzerine dersler verdi.

İngilizce' ye çevirdiği kur'an-ı kerim mealini aralarında Barack Obama, Silvio Berlusconi, Angela Merkel, Vladimir Putin'in de bulunduğu 47 devlet başkanına gönderen Uzunoğlu, söz konusu meali abd dışişleri bakanı olduğu dönemde Hillary Clinton'a da bizzat hediye etmiştir.

May

Mrt

Okulumuz öğrencilerine yönelik yapılan uygulamalı kazanım değerlendirme sınavı ile hem öğrencilerimizin düzeylerini tespit etme hemde kayıplarını belirleyerek program düzenleme imkanımız olacaktır.

Mrt

Okul ve pansiyonumuzda bulunan Kütüphanelerimiz, Kütüphanecilik Kulübü Öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından yeniden düzenlendi. Bir çok kitap  ilave edilerek öğrencilerimizin istifadesine sunuldu.Çalışmalarımız faydalı yayınlar ve öğrencilerimizi okumaya teşvik için kitap ilaveleriyle devam ediyor. Ayrıca öğle arası ve teneffüslerde açık bulundurma gayreti içindeyiz. Bazı derslerimiz de kütüphanede yapılmaktadır. Yatılı öğrenciler için de akşamları kütüphaneyi kullanma imkanı sağlanmaktadır.

Mrt

Öğrencilerimizle Okul Pansiyonunda buluştuk. Yatsı Namazı ve Mevlit Programını "Mekke Camii ' nde eda ettikten sonra Yatılı ve Gündüzlü Öğrencilerimizle program düzenledik. Programı Hazırlayan Sporkent Siteler Camii İmamı (Tashih-i Huruf Kurs Öğretmenimiz) Cahit AYDIN ve Meslek Dersleri Öğretmenlerimiz A.SÖĞÜT BULUT, Numan GÖKÇİMEN ' e  İkramda bulunan öğretmen ve Sivil Toplum Kuruluşumuza teşekkür ediyoruz.

Mrt

Zümre Öğretmenlerimiz, Öğrenim programlarını incelemek , Öğrencilerin motivasyonlarını artırmak amacıyla okulumuzda Uygulama Eğitimi alan Aday öğretmenlerimizin de katılımıyla aylık olağan toplantılarını yaptılar.Toplantılarımız her ay düzenli bir şekilde devam edecek.

Mrt

Okulumuzun öğrenci sayısını ve başarısını artırmak için neler yapabileceğimizi ,Okulumuzun tanıtımı LGS ve TYT-AYT sınav başarısının artırılması için yapmamız gereken öneri ve çözüm yolları üzerinde çalıştık.

Mrt

Okulumuz ve Pansiyonumuzda bulunan okuma köşelermizi yeniden düzenledik ve öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Öğrencilerimiz çeşitli kitap ve yayınlara ulaşarak daha iyi çalışma imkanına kavuştular.

Mrt

Etkili Ders Çalışma Yöntemleri ve motivasyon konulu seminer çalışması Rehberlik Servisi tarafından yapıldı.

Ock

Okulumuz öğrencileri arasında tartışarak öğrenme , sosyalleşme ve topluma karşı hitabedebilme kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla " Münüzara Etkinliği" Düzenledik. Çocuğun Gelişiminde aile mi etkilidir ? Çevre mi ? sonuca varamadık. 2. kanaat döneminde Tartışma devam edecek ve bir sonuca varmaya çalışacağız. Münazarayı düzenleyen Müdür Yardımcısı Hülya GÜNEL ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma DEMİRHAN' a ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

İletişim Fakültesinde öğrenimini sürdürmekte olan, mezun öğrencimiz Furkan KAYA' yı bu sene sınava girecek öğrencilerimizle buluşturduk. Bu söyleşide sınav süreci, sınava planlı şekilde hazırlık, üniversite tercihleri, burs ve yurt imkânları konuşulmuştur. Öğrencilerin merak ettikleri soruların cevap bulması motivasyonlarına da  hafta boyunca etki etmiştir. Bu faydalı ve  iyi örneklerimizle öğrencilerimizi buluşturmaya devam edeceğiz.

Ock

Öğretmenlerimiz ve dolayısıyla öğrencileririmizin verimli bir şekilde kullanmaları amacıyla ; dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi ve web sitelerinin inceledik . Kullanımı ve faydaları konusunda Zümre Öğretmenlerimizle çalışmalar yaptık.

Ock

Okulumuz öğrencilerinin boş zamanlarını verimli bir şekilde geçirmeleri ve sosyal yönlerini geliştirmek, öğrencilerimiz arasında arkadaşlık ve dostlukları güçlendirme amacıyla Pansiyon bölünde Zeka Oyunları bölümü oluşturduk ve yatılı öğrencilerimiz arasında "Satranç" Turnuvası düzenledik. Çalışmalarımız diğer alanlarda Batminton,voleybol ve futbol turnuvalarıyla devam edecek.